Plain Chiffon Silk - 4062420

Kain lembut & jarang.
Perlu lining / pakai inner.

Bidang 45"
Jualan ikut meter. Min 1 meter.

Harga jual : RM10.50/meter
harga tidak termasuk kos penghantaran.































110 comments:

  1. kain ni jual potong ikut meter, bukan sepasang2... kain potong ikut meter ni tiada harga borong, kalau beli banyak ada diskaun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis, sy nk beli 2 meter kain kaler ungu mcm pink tu..

      Delete
  2. salam kak, kain ni sesuai buat selendang tak?

    ReplyDelete
  3. slm kak...yg c22 tu wrna biru @ turqouise?

    ReplyDelete
  4. Hye.. Kalau beli semeter postage berape?? *(^_^)*

    ReplyDelete
  5. postage ikut berat n destinasi...
    1 m ~ 90 gram
    poslaju semenanjung Malaysia kalau kurang 500gram RM6.00

    ReplyDelete
  6. kain chiffon ni sesuai x nk wat baju nikah

    ReplyDelete
  7. boleh juga.. kalau nak buat simple

    ReplyDelete
  8. berapa ye harga 2 meter kain chiffon + kos penghantaran ke Brunei?

    ReplyDelete
  9. 2meter = RM21.00 ... tambah:


    poslaju ke brunei = RM50
    (sampai dalam masa 5 hari kerja)

    atau

    pos udara biasa ke brunei = RM30
    (sampai dalam masa 10 hari kerja)

    ReplyDelete
  10. salam, kak, blh tau code c40 tu warna asal cream ke ? and nak tanya chiffon silk ni washable ke ?

    ReplyDelete
  11. salam wan...
    c36 tu emerald green kan kalau saya nak colour tu tp nak banyak boleh ker lps tu ada x jual kain satin warna yang sama gak

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya cek dulu... nak berapa banyak?

      Delete
    2. warna emerald green lebih gelap, ada.warna sati yang sama pon ada

      Delete
  12. Salam..biasanya kain utk lining tu guna kain yg mcm mane ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada 3 jenis lining... jenis satin, polyester yg takkilat & chiffon

      Delete
  13. salam..bidang 45 tu yg macam mana?huhu..

    ReplyDelete
  14. apa beza plain chiffon silk and jappanese??huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama je... nama lain sbb stok baru datang dengan kod warna lain

      Delete
  15. Kak..sy nk c0lour cream 6mtr..skali lining..brape ek..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. chiffon : RM10.50 x 6 = RM63.00
      lining : RM5 x 6 = RM30.00
      Poslaju (semenanjung) : RM9.00
      Poslaju (sabah/swk) : RM13.00

      Total:
      (semenanjung) : RM102.00
      (sabah/swk) : RM106.00

      Kira RM100.00 sahaja...

      Delete
    2. C39 tu c0lour nye cmne ek kak..? Cream ek tu..? Ok lining tu akak bg yg jenis ape tu..? Sy nk buat bju utk tunang..ok ke..?

      Delete
    3. Lg 1 nk tnye kak..kl0 uat bju..kain ni jenis gebu n jatuh x..?

      Delete
    4. C39 light orange... cream c40
      lining ikut pilihan..
      ada cotton, chiffon, satin & pongee
      kalau nak pakai kain kain kashibo (kain baju melayu) pon boleh

      Delete
  16. Salam kak nie jenis chiffon material panas ke?? Sesuai x nak buat baju??

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak panas, memang kain untuk buat baju

      Delete
  17. Sis..ade x chiffon kaler putih n satin kaler pink?klo 4m sepsg utk dua2 kaen ni bpe yea tmasok kos pnghantaran?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2-2 ada
      chiffon 4mtr RM42
      satin 4mtr RM50
      poslaju:
      semenanjung RM7.30
      sabah RM11.90
      sarawak RM10.60

      total:
      semenanjung RM99.00
      sabah/ sarawak RM100.00

      Delete
  18. Akk dok mne? Klu beli byk ade diskaun tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kl, brg dipos terus dr tpt supplier. boleh isi borang pesanan,nanti akk reply harga. tgk kuantiti order utk diskaun.

      Delete
  19. chiffon ni sesuai x kalau nk buat tudung 3 layer?

    ReplyDelete
  20. Salam,kak..sy nk order c16,c14,c18,c22,c29,c37,c40...setiap 1 nk 6meter..

    ReplyDelete
    Replies
    1. razlinee lin, boleh isi order form / email admin@kedaikainonline.com ... saya tak dapat hubungi anda

      Delete
  21. Salam..kain tu kalau pakai double jarang tak? Nk buat tudung..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kain chiffon ni jarang mcmtudung fareeda... 2 layer ok..kalau buat 3 layer lebih ok

      Delete
  22. Replies
    1. boleh isi order form / email admin@kedaikainonline.com

      Delete
  23. sis,color putih betul ada?saya nak 4 meter..yg ni kain macam tudung Fareeda tu ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. lebih kurang mcm material chiffon fareeda
      off white tiada
      putih biasa ada

      Delete
  24. Ada tak kaler hijau ? Hijau pekat. Macam mana nak contact akak ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak hijau macammana?untuk hubungi rujuk http://www.kedaikainonline.com/p/hubungi-kami.html

      Delete
  25. slm kak bju nikah sy jenis baju lace jarang n kain satin..kain ape ye sesuai tok ttop lace jarang 2?

    ReplyDelete
  26. kalo buat shawl kain ni sesuai tak?

    ReplyDelete
  27. salam, saya nak cari kain lining utk sari chiffon warna turquoise, 4 meter, dan warna peach 4 meter

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'slm
      lining nak jenis kain apa
      kalau yang sedap pakai voile/cotton
      harga RM5/meter
      kalau nakorder sila isi borang tempahan atau emailsaya admin@kedaikainonline.com

      Delete
  28. Salam kak.. nk ty kain ni sesuai x utk buat shawls.. klau sesuai mcmne yer nk beli

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam, sesuai jugabuat shawl. boleh isi borang tempahan (cari link kat sebelah kanan blog).

      Delete
  29. Salam sis . kalo 1 ela brape yer ?

    ReplyDelete
  30. Salam sis.. kain ni (Plain Chiffon Silk-4062420) sesuai x bt veil? @ Plain Japanese Super Chiffon(JSC2589(C61-C75)
    lg ok?

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam... boleh juga buat veil... material (JSC2589(C61-C75) sama cuma kod shj lain

      Delete
  31. Do you have wassap?? easy to contact you. :)

    ReplyDelete
  32. sesuai utk shawl x ???? nak amek dalam 20 wrna .. 1.5mtr tiap 1 kaler .. pos ke sabah .. so brpa ???

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesuai buat shawl...boleh isi order form (http://www.kedaikainonline.com/p/borang-pesanan.html) ... nanti saya reply maklumat pembayaran

      Delete
  33. Salam.. Klau sy nk bli smua jenis kain di atas, dgn ukuran 2m tiap 1,, brapa jmlh byaran skali pos. Sy di kuala lumpur

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua di atas 28 warna....
      28 x 2 x RM10.50 = RM588
      diskaun 20% (lebih 30mtr) = RM117.60
      Jumlah harga kain = RM470.40
      poslaju semenanjung (<6kg) = RM30.00
      Jumlah keseluruhan kira RM500.00 sahaja...
      untuk order isi order form... ( http://www.kedaikainonline.com/p/borang-pesanan.html )

      Delete
  34. Replies
    1. ada pink mcm c16 dalam pic di atas

      Delete
    2. Saya nk c16 semeter n c40 semeter ada stok x dear?

      Delete
    3. ada... nak order boleh isi order form... masukkan brp meter nak ye... http://www.kedaikainonline.com/p/borang-pesanan.html

      Delete
  35. Kalau semua warna setiap 1 warna 1.5 meter brp ye skali dgn kos penghantaran?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isi order form (http://www.kedaikainonline.com/p/borang-pesanan.html), nanti saya reply sebutharga di email ... tq

      Delete
  36. Salam. kak wan, c39 tu warna putih susu ke?

    ReplyDelete
  37. salam..klu nak wat baju kurung moden utk nikah..bpe meter ek diperlukan utk kain satin & lace?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh email saya untuk details... admin@kedaikainonline.com

      Delete
  38. salam kalo 1 roll jual harga berapa n agaknya berapa meter pjg utk 1 roll

    ReplyDelete
  39. 1 roll lebih kurang 30 mtr. Harga bleh dpt less 20% Dari harga jual perimeter di atas.

    ReplyDelete
  40. salam kak wan...ade tk kain plain kaler emerald green tuk buat baju melayu n baju kurung...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Email saya admin@kedaikainonline.com , nanti saya reply

      Delete
  41. Salam, sy sgt nk cari kat satin silk untuk buat jubah.. Atau ade kain yg heavy yg sesuai blh tlg email aznieariffin@gmail.com

    ReplyDelete
  42. sis ade x yang bidang 60? warna dusty pink dan green mint..

    ReplyDelete
  43. sis..kain c34 tu warna royal blue ke?

    ReplyDelete
  44. Assalamualaikum nk tanya.. Ada jual kain plain putih? Untuk digunakan dalam bengkel haji sebagai kain ihram.. Kalau ada, boleh detailkan harga?

    ReplyDelete
  45. sis,ad jual kain lining putih x. . .

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails