Koleksi Kain : Kain Heavy Dull Satin bidang 60"


Kain Dull Satin berkualiti. Kain lembut terletak, licin, tidak jarang dan tidak berkedut. Sangat selesa dan tidak panas.
Sesuai untuk buat baju kurung, baju Malayu, blouse, skirt, jubah atau shawl.

Bidang 60"
(ukuran sebenar 60" -2")
Harga : RM15.00/meter
Tidak termasuk kos penghantaran.

Anggaran berat : 200 gram/mtr
Pembelian  minima : 1 mtr

Pilihan warna:

** ketepatan Warna mungkin berbeza bergantung pada setting warna komputer **


Nyatakan kod & kuantiti;
isi borang pesanan , atau
Whatsapp +6013-2073018, atau
email admin@kedaikainonline.com
Saya akan reply tentang status pesanan anda bersama maklumat pembayaran.

TQ.


116 comments:

  1. slm sis.. klu bidang 60 utk bju melayu brapa meter ye

    ReplyDelete
  2. salam sis.. ape beza heavy dull satin dgn plain dull satin?

    ReplyDelete
  3. heavy = berat, plain = kosong (tiada corak)
    heavy dull satin dalam pos ini adalah plain

    ReplyDelete
  4. sis, kedai kat ne yer? berminat nak beli borong and kalo dekat, nak pick up sendiri (lebih jimat utk kos postage)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tiada kedai, jual online je. pos terus dari supplier. Kain ni market price lebih RM20/mtr. beli borong 100 mtr ke atas boleh dapat less.

      Delete
  5. kalo nak buat loose dress atau jubah brpa meter diperlukan ye?

    ReplyDelete
  6. salam sis, ade tak dull satin warna blue turqouise ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada warna seperti di atas sahaja

      Delete
  7. Kalau beli lbh dr 10 meter ada less x? Boleh email sy x, bg quotation :) disini ye.. aposchbluesh@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. kain ni market price lebih RM20/mtr... kalau beli lebih 30mtr boleh dpt less

      Delete
  8. sis macam mane nak contact sis?
    nak borong 175++ meter heavy dull satin ni. asap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isi order form, nanti sy email harga & cara pembayaran

      Delete
  9. blood red still dalam stock x? nak beli dalam 18 meter..bg harga include postage....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isi order form, nanti sy email harga & cara pembayaran

      Delete
  10. kalau buat tudung bawal boleh ? senang bentuk tak ? .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kain ni licin. Lebih sesuai buat shawl

      Delete
  11. Salam.. nak tanya, masih available lg kain2 ni?
    Kat atas tu tulis RM 15 semeter kan..
    kalau beli > 100m, dapat kurang berapa ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila hubungi saya (http://www.kedaikainonline.com/p/hubungi-kami.html)

      Delete
  12. Kain ni sesuai buat skirt tak ?

    ReplyDelete
  13. Puan, saya ingin membuat pesanan. Masih available?

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum..akak..msh available x? Kain nie sesuai x buat tudung labuh? Utk mjlis perkahwinan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam. ada. selalu restok. sesuai.

      Delete
  15. Salam sis..kalau nk buat tdung bidang 60 kne brpe meter ye?

    ReplyDelete
  16. wslm. ikut design tudung. tudung bulat 1.5m.

    ReplyDelete
  17. Salam sis, kain ni sama tak dgn kain soluna platinum?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm,
      tak pasti samatak, tu nama commercial dr penjual. Boleh beli sikit dulu utk rasa.

      Delete
  18. Salam sis. kalau size bdn biasa 3xL..utk buat jubah sesuai 3m atau 4m?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ikut design & cara tailor potong
      nak selamat 4m

      Delete
  19. sis klu dusty pink ada stock x...bpa lma bru dpt

    ReplyDelete
    Replies
    1. isi order form,nanti saya cek n reply
      tq

      Delete
  20. Salam sis. Nak tanya kalau nak buat dress potong payung kembang dibawah berapa meter ye? Sesuai tak satin ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesuai. ukuran sila tanya orang yang akan jahit untuk anda. Lain tailor lain cara potong.

      Delete
  21. salam sis . selalu proses penghantaran berapa lama??

    ReplyDelete
  22. untuk kuantiti kurang 30mtr, bayaran sebelum 3pm akan pos hari yang sama,
    kuatiti lebih 30mtr, bayaran sebelum 12pm akan pos hari yang sama
    penghantaran hanya dbuat setiap hari kerja Isnin-Jumaat
    kebiasaannya sampai keesokan hari kerja

    ReplyDelete
  23. Assalamualaikum cik. Masih available lagi ke heavy dull satin ni?

    ReplyDelete
  24. Replies
    1. Ada. Sila baca komen2 sblm ini.

      Delete
    2. Ada. Sila baca komen2 sblm ini.

      Delete
  25. Replies
    1. selagi permintaan berterusan, slalu restok

      Delete
  26. Salam nak tanya, shawl dalam banner jubah emelia tu guna heavy dull satin juga ke?

    ReplyDelete
  27. Aslkm.dark green tu ada lg x? Sama x warna dgn emerald green. Atau lbh kpd hijau tua

    ReplyDelete
    Replies
    1. Emerald green lebih dekat dgn HDS14 forest green

      Delete
  28. Sorrry akk..nk tnya skit..klo nk buay shawl ukuran 2meter×0.8 meter..lebarnya bidang 45 ke?

    ReplyDelete
  29. Salam,untuk baju kurung M size,bagi bidang 60" berapa meter diperlukan?thanks

    ReplyDelete
  30. Aslm. Sy nk kod HDS28 6meter.. cmne nk bli?

    ReplyDelete
  31. salam kak..
    kain masih available..
    harga masih sama

    ReplyDelete
  32. Assalam...ni dull satin jenis keras tu ke? satin silk ada tak?

    ReplyDelete
  33. Hai.. kain masih ade?
    Available ke utk 49pasang kain perempuan

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak warna apa?
      sepasang tu nak berapa mtr?

      Delete
  34. Assalamualaikum sis, kain ni available lg x? Kalau beli 50 meter dapat less x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada
      Sila isi borang pesanan jika serius

      Delete
  35. Sis..kain masih available ke? Kalau nak buat shawl sesuai ker.

    ReplyDelete
  36. Hi kak, saya ni dah scroll dr atas ke bawah, bawah ke atas cari borang order. Xjumpe pulak.. camano ea? Nak order ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau guna phone, klik kat 'home' lama2, akan keluar benerpa pilihan, pilih 'borang pesanan'.

      Kalau guna komputer, mmg ada link borang pesanan di atas website ini.

      Delete
  37. Salam kalau i nak 2 meter untuk 10 color berasingan bpa ye sis..meaning to say all is 20 meter...

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2 x 10 x RM15= RM300
      tak termasuk pos

      Delete
  38. salam sis i nak oder greyish green 7 meter berapa total ? ni bidang 60" kan ?

    ReplyDelete
  39. Kalau postage ke kuching swk bpa sis

    ReplyDelete
    Replies
    1. isi order form, nanti saya reply

      Delete
  40. isi order form, nanti saya reply

    ReplyDelete
  41. Replies
    1. http://www.kedaikainonline.com/p/borang-pesanan.html?m=1

      Delete
  42. Salam. Nak ty, kain satin ni boleh buat tudung x?

    ReplyDelete
  43. sama tak dengan valentino/ valentro?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Commercial name kain ni valentro

      Delete
    2. Commercial name kain ni valentro

      Delete
  44. Kalau nak beli 1 meter sahaja utk 2 kaler boleh x?? Ke kena beli borong ??

    ReplyDelete
  45. salam sis,kalau hantar kat s'pore berape eh

    ReplyDelete
  46. Assalamualaikum.... Saya nak order kain hitam..2 m.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isi order form/
      Whatsapp/viber/sms 013-2073018
      Tq

      Delete
    2. salam sis macam mana nak order yang colour hitam

      Delete
    3. Isi order form atau
      Whatsapp/viber/sms 013-2073018
      Tq

      Delete
  47. Slm sis..stok kain ade lgi tk? Klu ade..blh sya wsp order?

    ReplyDelete
  48. Available lagi x kalau nak order..

    ReplyDelete
  49. sis kalo nk 16 mtr postage berape?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 16m ~ 3.2kg
      Poslaju:
      Sem. RM21.20
      Sabah RM51.75
      Swk RM43.80

      Delete

Related Posts with Thumbnails